„Auto Show“ во Skopje City Mall

13.05.2019

Проектот за развој на електромобилноста се претстави на настанот „Auto Show - Времеплов: иднина, сегашност, минато“ во организација на Skopje City Mall. На штандот на ЕВН посетителите меѓу 10-12 мај имаа можност да се запознаат со активностите за унапредување на електромобилноста. Изложена беше последната мапа на поставени станици за полнење низ државата, дел од електричниот возен парк како и функционален полнач за електрични возила.

car-expo.jpg