Карактеристики на полначи

ЕВН во првата фаза на проектот инсталира полначи од моделот Wallbe Pro со моќност од 22 kW со можност за полнење на едно возило, и полначи со моќност од 2x22 kW од моделот Wallbe Pro Plus со можност две возила истовремено да вршат полнење. 
 
 1. Wallbe Pro Plus  
  • Приклучок: Тип 2
  • Моќност: 2x 22kW (2x 32A, 400V)
  • Верификација на полнење: со RFID картичка / плаќање со кредитна картичка
  • Индекс на заштита: IP 54
  • Температурен опсег: -25 до +70 °С
  • Стандард: Во согласност со стандард IEC 61851 Mode 3, CE сообразност
  • Производство: Германија
 2. Wallbe Pro
  • Приклучок: Тип 2
  • Моќност:  22kW (1x 32A, 400V)
  • Верификација на полнење: со RFID картичка / плаќање со кредитна картичка
  • Индекс на заштита: IP 54
  • Температурен опсег: -25 до +70 °С
  • Стандард: Во согласност со стандард IEC 61851 Mode 3, CE сообразност
  • Производство: Германијa
 3. Circontrol Raption 100
  • Приклучок: CCS, CHAdeMO, Type 2
  • Моќност: 100 kW, 50 kW, 22 kW
  • Верификација на полнење: со RFID картичка / плаќање со кредитна картичка
  • Индекс на заштита: IP 54
  • Температурен опсег: -30 до +50 °С
  • Стандард: Во согласност со стандард IEC 61851 Mode 3, CE сообразност
  • Производство: Шпанија